Ιράν και Αργεντινή υπέβαλαν αίτηση για την ένταξή τους στην ομάδα αναδυόμενων χωρών BRICS

BRICS, Αργεντινή, Βραζιλία, Ινδία, Ιράν, Κίνα, Νότια Αφρική, Ρωσία,

Το Ιράν υπέβαλε αίτηση για να γίνει μέλος της ομάδας των αναδυόμενων οικονομιών που είναι γνωστή ως BRICS, δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος τη Δευτέρα, ο ίδιος δήλωσε ότι η ένταξη «θα είχε ως αποτέλεσμα προστιθέμενες αξίες και για τις δύο πλευρές».


Η ένταξη του Ιράν στην ομάδα BRICS, η οποία περιλαμβάνει τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, «θα είχε ως αποτέλεσμα προστιθέμενες αξίες και για τις δύο πλευρές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε χωριστά ότι η Αργεντινή είχε επίσης αίτηση για ένταξη στην ομάδα. Αργεντινοί αξιωματούχοι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν για άμεσο σχόλιο.

Ο Πρόεδρος της Αργεντινής Alberto Fernandez, που βρίσκεται επί του παρόντος στην Ευρώπη, επανέλαβε τις τελευταίες ημέρες την επιθυμία του να ενταχθεί η Αργεντινή στους BRICS.

«Ενώ ο Λευκός Οίκος σκεφτόταν τι άλλο να απενεργοποιήσει στον κόσμο, να απαγορεύσει ή να χαλάσει, η Αργεντινή και το Ιράν υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στους BRICS», έγραψε η Ζαχάροβα στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η Ρωσία πιέζει εδώ και καιρό να σφυρηλατήσει στενότερους δεσμούς με την Ασία, τη Νότια Αμερική και τη Μέση Ανατολή, αλλά έχει εντείνει τις προσπάθειές της πρόσφατα για να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ και άλλα δυτικά έθνη υποσχέθηκαν ακλόνητη υποστήριξη στην Ουκρανία μετά τον θάνατο 28 αμάχων σε πολλές ρωσικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιδρομής πυραύλων σε ένα κατάμεστο εμπορικό κέντρο.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους σε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για τον αφοπλισμό της Ουκρανίας και την προστασία της από τους φασίστες. Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του στη Δύση λένε ότι ο πόλεμος είναι μια απρόκλητη πράξη επιθετικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου